fredag 29 maj 2009

BRUTALPARTIET


Brutalpartiets valkampanj är nu i full gång – de första valstugorna är på plats (se bilden) och dessa drar redan till sig en enorm uppmärksamhet (främst ifrån myggor).

Vi kommer att köra valkampanjen hårt hela helgen, sedan tar vi ledigt nästa vecka och åker på semester – ingen idé att överanstränga sig ...

Vårt partis framgång är mer eller mindre garanterad. Allt annat än minst sjuttiofem procent av rösterna till Brutalpartiet betraktar vi som ett misslyckande ...

Du kan också hjälpa Brutalpartiet – inte genom din aktiva hjälp (det är du för korkad för) utan vi nöjer oss med dina pengar. Skicka allt du äger och har till oss så lovar vi att ge dig allt som du önskar.

Skulle vi ljuga för dig ..?

torsdag 28 maj 2009

BRUTALPARTIET


Så här en dryg vecka före EU-valet så tänkte jag att det vore en bra idé att starta ett nytt parti och dra igång en valrörelse.

Brutalpartiet är partiet för dig! Brutalpartiet kan lösa alla problem! Vi lovar inte bara guld och gröna skogar, utan även vind i seglen och solsken i blick. Inga jobbiga uppförsbackar mer, ingen motvind och inga avlägsna horisonter. Med oss vid makten kommer allting att kännas som en rejäl utförsbacke!

Överlåt allt tänkande till oss – vi är vana. Glöm alla bekymmer och besvär. Lägg dem i en gammal säck så skickar vi den till Ryssland! Vårt parti tänker avskaffa alla skatter, alla avgifter och alla utestående betalningar. Alla medborgare kommer istället att få löneförhöjning, varsin åttarumslägenhet i centrala Stockholm, en egen Ferrari och all sex ni önskar.

Om ni tröttnat på politiker med generösa löften om omöjliga saker som de aldrig kan infria – rösta då på oss istället! Vi garanterar att allting blir bättre: inga undantag, inga ursäkter, inga undanflykter, inga brasklappar – och allt detta helt gratis för alla ...

Försök att överträffa det partiprogrammet om ni kan ..!

Jag vet att många vill att jag helst lämnar landet, men jag kommer inte att ställa upp personligen för Brutalpartiet i EU-valet. Min tid är alltför dyrbar för att ägnas åt andra människors väl och ve. Istället tänker Brutalpartiet skicka en folkilsken gorilla till Bryssel, för att röja upp bland all byråkrati och korruption.

Gorillan Bibbi ifrån Kolmårdens Djurpark är inte bara duktig på att argumentera sin sak och att övertyga andra om sin egen ståndpunkt – hon är även vältränad som få och vacker som en dag! I dessa hårda tider krävs en folkets representant med hårda nypor och Bibbi har de hårdaste nypor jag sett. Hittills har hon klämt ihjäl fyra djurskötare och trettiotre besökare i Kolmården. Det ska bli en fröjd att få se henne löpa amok bland korridorerna i EU-parlamentet! Om någon kan få till resultat så är det Bibbi ...

Rösta på Brutalpartiet! Rösta på Bibbi! Annars kommer hon hem till dig ...

onsdag 27 maj 2009

INSTRUKTION

Varje decennium gör vi en ordentlig storstädning på vårt bibliotek - vid vår senaste (för tjugotvå år sedan) hittade vi följande instruktion som vi ännu inte lyckats uttröna till vilken apparat den hör. Instruktionen kan gälla en återlämningsapparat, en hårtork, en extern datorhårddisk, en videobandspelare, en elektrisk råttfälla, en vaxrullespelare, en nukleär kraftstation eller något helt annat. Kanske läsarna kan hjälpa till att lösa mysteriet ..?

Gratulerar till Ert köp av denna RC 12-B 14 XI!

Vi är övertygade om att Ni kommer att ha stor glädje av denna apparat och snart finna den oumbärlig i Er dagliga gärning - på arbetet, på fritiden och medan Ni sover. Innan Ni tar apparaten i användning råder vi Er att läsa igenom denna instruktion noggrant och att följa alla rekommendationer till punkt och pricka. Vid felaktig användning kan apparaten ta permanent skada och sluta fungera. Om Ni följer instruktionen exakt och apparaten ändå inte fungerar tillfredsställande så betyder det att Ni följt instruktionen fel. Dra ur sladden ur väggurtaget och börja om ifrån början igen.

1. Se till att apparaten är vänd åt rätt håll innan Ni sätter i kontakten och startar den. Vid behov – vänd den åt rätt håll.
2. Kontrollera att apparaten får ström genom att röra vid uttag C på baksidan av apparaten (se plansch 14). Om Ni får en kraftig stöt så betyder det att apparaten får ström. Om Ni behöver uppsöka läkare, stäng av apparaten först för att förhindra alltför omfattande brandskador i lokalen.
3. Fäst sladd EKR 64-18 i uttag 8B. Denna sladd medföljer ej utrustningen och måste beställas separat ifrån Kina. Leveranstiden är mellan tre veckor och femton år.
4. Koppla in WGF-adaptern innan Ni slår på strömmen till apparaten. Vi är medvetna om att denna punkt borde ha kommit före punkt 2 men vi kan ju inte tänka på allt.
5. Om adaptern blinkar blått så betyder det att ett fel uppstått eftersom adaptern inte har någon lampa. För att undvika stötar när Ni tar loss den igen – använd gummihandskar eller be en bekant.
6. Montifiera överläggsvektorn i en 33-gradig vinkel mot hydroferrilspjället.
7. Se punkt 6.
8. Pröva att konlevera utgångsfippeln om Ni fortfarande har någon känsel kvar i kroppen efter punkterna 6 och 7.
9. Ta en paus – det har Ni förtjänat!
10. Sladden R3 skall fästas i uttaget Z14. Om apparaten inte har ett uttag Z14 – använd uttag Z15, men glöm inte att ändra beteckningen Z15 till Z14 med en tuschpenna.
11. Migrera inkommande data ifrån TWR-sensorn. Om apparaten inte reagerar så betyder det att Ni fått ett exemplar anpassad för den australiska marknaden. Byt ut exemplaret eller flytta till Australien.
12. Nu när Ni fått igång apparaten och den fungerar perfekt, så får ni inte glömma att

(här fattas nederdelen av pappret)

innan ni stänger av apparaten första gången, annars slutar den att fungera och garantin täcker inte detta. Ni har sammanlagt fem sekunder på Er att utföra ovanstående moment.
13. Om Ni har några frågor så kan Ni med fördel vända Er till vår supportservice via telefon. Telefonnumret står på en plastskiva monterad inne i apparaten. Kom ihåg att om apparaten öppnats av någon annan än en av oss auktoriserad servicetekniker så gäller inte garantin.

tisdag 26 maj 2009

ATTACK!


När man har ett så utsatt och farligt yrke som bibliotekarie så gäller det ju att vara beredd på alla eventualiteter. Vid en lånedisk konfronteras man dagligen med våldsmän, våldskvinnor, förrymda fångar, desperata arbetslösa, internationella terrorister, ohyfsade ungdomar, sinnessjuka yxmördare och berusade arbetskamrater. Att i sådana lägen hävda att man är en övertygad anhängare av ickevålds-principen räcker inte långt – brutalt och överdrivet våld är alltid lösningen på alla problem …

Om man inte är stor och stark och följdaktligen kan övertyga en människa med ett enda kraftfullt slag på käften, finns det flera andra metoder man kan använda sig av, t ex jiu-jutsu, karate eller savate. Om man inte vill ägna sig åt självförsvar utan åt självattack, kan jag varmt rekommendera den japanska kampsporten Watashi Wa Nihongo Wo Ichikagetu Narrate Imasu (vilket betyder ”En duva lyfter mjukt sina vingar och sparkar dig i skrevet”).

Genom denna kampsport får man lära sig att slåss så det står härliga till. De olika mästargraderna hos utövarna igenkänns inte genom olikfärgade bälten utan genom antalet blodfläckar på kläderna. Japanerna kunde ha vunnit andra världskriget överlägset om de begagnat sig av denna anfallsmetod fullt ut. Dock är denna kampsport väldigt rituellt och ceremoniellt utformad i sin mest fulländade form. Efter varje blodsdrypande slag följer en tre timmar lång té-ceremoni som gör att allt momentum som byggts upp aningen försvagas …

Men även om man inte vill tävla i denna ädla sport utan bara slå ner folk i största allmänhet, så finns det ingen annan överfallsteknik som överträffar Watashi Wa Nihongo Wo Ichikagetu Narrate Imasu.

måndag 25 maj 2009

DAGENS FRÅGA

till tre oskyldiga förbipasserande:

Vad tycker Ni om att folk nuförtiden hellre vill lyssna på en ljudbok än läsa en tryckt bok?


Holker Nuding, 39 år, blogginspektör
Jag tycker det är bra. Jag ser folk hela dagarna som går omkring med hörlurar och lyssnar på ljudböcker eller musik. Det betyder att jag slipper prata med dom.




Clarisse Bonchance, 28 år, frimurare
Jag älskar ljudböcker! Och tryckta böcker! Och TV! Och musik! Jag brukar lyssna och titta på allt detta samtidigt – tänk vad mycket tid jag sparar! Tid som jag kan använda till att lyssna på ljudböcker! Och läsa tryckta böcker! Och se på TV! Och ...






Jussi Eldstridh, 58 år, busschaufför
Jag lyssnar på ljudböcker när jag kör buss. Jag orsakar betydligt färre olyckor nu än förut, när jag läste böcker medan jag körde ...

söndag 24 maj 2009

DAGENS FRÅGA

till tre oskyldiga förbipasserande:

Tryckta eller elektroniska böcker – vad är bäst för miljön?


Hagvar Billing-Iflund, 63 år, operettinspektör
Jag tror att elektriska böcker är bäst – de drar mycket ström, det går åt mycket elkraft, kraftbolagen blir rika och skänker sina vinster till Greenpeace – alla blir nöjda!





Vulgot Efterson, 19 år, fallstudielärling
Jag tycker att miljö är överskattat. Jag menar – alla pratar om miljön och ännu flera gör något åt den. Det räcker nu! Kan vi inte bara få sitta och tänka på ingenting som man gjorde förr i världen? Jag och mina kompisar bojkottar miljön och köper bara produkter som inte tillverkats i någon miljö alls.


Mya Tektor, 23 år, patron
Jag tycker att ... att ... nä, jag vet inte ... alltså, antingen eller, tror jag ... Fast, tvärtom ... typ, fast kanske inte ... vad har de andra svarat ..?