fredag 3 april 2009

NYA MEDARBETARE PÅ BIBLIOTEKET


Olivetta Zaulgg-Beano, 18 år. Dotter till biblioteksstyrelsens ordförande.

Fröken Zaulgg-Beano har efter diverse sommarjobb på kaféer och i glasskiosker nu bedömts vara redo att ta steget över till informationssökning, låntagarundervisning och inköp/katalogisering av vetenskapligt kursmaterial. Det är åtminstone det intryck som hennes far vill förmedla och han vet naturligtvis bäst.

torsdag 2 april 2009

NYA MEDARBETARE PÅ BIBLIOTEKET


Carla Gustava Mekong, 37 år. Uppfostrad av vargar på Skansen.

Fröken Mekong fick i höstas sparken ifrån Kungliga biblioteket efter att ha strypt en låntagare vid ett gräl om spillt kaffe i biblioteket. Vi på vårt bibliotek känner oss verkligen stolta och hedrade över att kunna knyta en sådan resurs till oss. Hennes arbetsuppgifter kommer förstås i första hand att innefatta låntagarinformation, studentundervisning och PR-kontakter med massmedia. Fröken Mekong har redan antytt att hon kan tänka sig att presentera förslag till revidering av ordningsreglerna på vårt bibliotek. Vi kan knappt bärga oss!

onsdag 1 april 2009

KAFKAS KATT

APRIL ...

Idag är det den första april. Det innebär att vad jag än skriver här så kommer ni inte att tro mig. Till skillnad från annars …

tisdag 31 mars 2009

NYA MEDARBETARE PÅ BIBLIOTEKET


Elisa Morton, 32 år. Född och uppväxt i Monaco, kom till Sverige som politisk flykting för femton år sedan.

Fröken Morton har en gedigen och kvalificerad utbildning som bibliotekarie med mångårig erfarenhet inom alla biblioteksfunktioner. Emellertid har hennes erhållna tjänst redan dragits in av kostnadsskäl, något som biblioteket inte har haft tillfälle att informera henne om innan hon kommer hit på måndag. Vi kan möjligen som ersättning ge henne en deltidstjänst som bokuppsättare. Vad hon tycker om detta generösa erbjudande återstår att se, men i vilket fall som helst kommer hon säkert att trivas här hos oss, även om hon nu inte får vistas i bibliotekariernas fikarum. Vad vi har hört så tackade hon nej till ett jobb som 1:e bibliotekarie vid National Library of Congress i Washington för att ta jobbet här, men sådana chanser dyker säkert snart upp igen.

måndag 30 mars 2009

NYA MEDARBETARE PÅ BIBLIOTEKET


Arvil ”Giraffen” Tournesol, 47 år. Född i Gästrikland och har varit på flykt sedan dess.

En man med ett fläckfyllt förflutet: han har tidigare arbetat som slaktarlärling, slakteribiträde, slaktare, slaktavfallstransportör, slakthusinspektör, slaktlärare på slakterihögskolan och som stödsångare på Kungliga Operan. Han kallas Giraffen inte därför att han har en lång hals, utan för att giraffer är hans favoritmat. Herr Tournesols arbetsuppgifter på biblioteket blir i första hand att ankomstregistrera tidskrifter, vilket kommer att innebära många resor till sydligare länder. På egen begäran kommer han även att assistera vid återkrav av försenade lån, han säger själv att han är mycket duktig på att tillrättavisa människor.