fredag 10 juli 2009

OM TV-SERIEN DYNASTY UTSPELADE SIG PÅ ETT BIBLIOTEK

Blek Carryon stod i låneexpeditionen och blickade ut över biblioteket. Han kände sig nöjd. Han hade startat med två tomma händer och byggt upp ett biblioteksimperium alldeles på egen hand. Han var förmögen och distingerad och skulle han plötsligt drabbas av någon mystisk sjukdom så visste han att han ändå snart skulle vara helt återställd efter ett par veckor.

Blek gick till sitt arbetsrum. På soffan i rummet låg hans fru Kris avsvimmad som vanligt. Hon hade nyss haft ännu ett av sina hysteriska anfall och därför förlorat medvetandet på ett uppseendeväckande sätt. Blek ignorerade sin hustru och gick fram till barskåpet. Han hällde upp ett stort glas whiskey och tog några djupa klunkar. Hans son Saddam knackade på dörren och klev in. Saddam var manipulativ, hämndlysten, sadistisk, hemlighetsfull och okänslig – kort sagt, den perfekte lånechefen i biblioteket.

- Far, sa Saddam med sin vanliga surmulna uppsyn, du behöver skriva på de här pappren. Några låntagare har försenade lån så vi ska utmäta deras egendomar och ställa dom på bar backe.
- Bra, sa Blek förstrött.

Dörren till arbetsrummet slets plötsligt upp och Bleks andre son Stiller klev in och verkade som vanligt upprörd över något. Blek stirrade på den unge mannen.
- Vem är du? sa Blek undrande.
- Men pappa! Det är ju jag – Stiller ..!
- Hur ska jag kunna veta att det är du? Du brukar ju med jämna mellanrum försvinna spårlöst och när du sedan dyker upp igen så har du ett helt nytt utseende ...
- Precis som din dotter Fallen också, påpekade Saddam.
- Pappa – jag vet att du inte gillar mig. Jag har tidigare varit homosexuell, transvestit, drogmissbrukare, golfspelare och schlagersångare men jag är botad nu! Jag har gift mig med en kvinna som heter Silly Jo som kommer att förstöra många TV-serier i framtiden ...

Stiller blev avbruten av att dörren till arbetsrummet återigen slogs upp på ett överdrivet dramatiskt sätt. In på höga klackar stormade Bleks ex-fru Alexej, klädd i päls, skinn, plysch, siden, plast, gummi och fjädrar.
- Blek! väste hon. Det här gången ska jag förgöra dig ..!

Blek suckade. Måste den gamla skatan springa här tre gånger om dagen? Det var ju högst en timme sedan hon senast klampade in och utslungade hotelser.

- Vad är det nu då, Alexej?
- Jag har stoppat alla leveranser av nya böcker till ditt bibliotek! De kommer att skickas till mitt bibliotek istället ... Ha! Ha!
- Varför håller du på så här på det här viset? Vad har jag gjort dig för illa egentligen – förutom att jag skilde mig ifrån dig, tog ifrån dig barnen och ruinerade dig ..?
Alexej blev tårögd och gestikulerade vilt med armarna för att poängtera hur upprörd och komplex hon var.
- Fattar du inte, Blek, att jag fortfarande älskar dig ..? Jag vill ha dig tillbaka ... mina tre tusen älskare betyder ingenting för mig – det är bara dig jag vill ha ...

Blek och Alexej föll i varandras armar och kysstes passionerat vid den öppna spisen, som är standardutrustning i alla arbetsrum på bibliotek.
- Öh ... pappa, sa Stiller. Kris har vaknat och är på väg att få ett nervöst sammanbrott igen ...

- Ingen fara, sa Blek. Vi skickar henne till en klinik i Schweiz ett tag igen ... Jag och Alexej ska slå ihop våra bibliotek och ta över världen ..!


Fortsättning följer i ytterligare 948 avsnitt.