onsdag 27 maj 2009

INSTRUKTION

Varje decennium gör vi en ordentlig storstädning på vårt bibliotek - vid vår senaste (för tjugotvå år sedan) hittade vi följande instruktion som vi ännu inte lyckats uttröna till vilken apparat den hör. Instruktionen kan gälla en återlämningsapparat, en hårtork, en extern datorhårddisk, en videobandspelare, en elektrisk råttfälla, en vaxrullespelare, en nukleär kraftstation eller något helt annat. Kanske läsarna kan hjälpa till att lösa mysteriet ..?

Gratulerar till Ert köp av denna RC 12-B 14 XI!

Vi är övertygade om att Ni kommer att ha stor glädje av denna apparat och snart finna den oumbärlig i Er dagliga gärning - på arbetet, på fritiden och medan Ni sover. Innan Ni tar apparaten i användning råder vi Er att läsa igenom denna instruktion noggrant och att följa alla rekommendationer till punkt och pricka. Vid felaktig användning kan apparaten ta permanent skada och sluta fungera. Om Ni följer instruktionen exakt och apparaten ändå inte fungerar tillfredsställande så betyder det att Ni följt instruktionen fel. Dra ur sladden ur väggurtaget och börja om ifrån början igen.

1. Se till att apparaten är vänd åt rätt håll innan Ni sätter i kontakten och startar den. Vid behov – vänd den åt rätt håll.
2. Kontrollera att apparaten får ström genom att röra vid uttag C på baksidan av apparaten (se plansch 14). Om Ni får en kraftig stöt så betyder det att apparaten får ström. Om Ni behöver uppsöka läkare, stäng av apparaten först för att förhindra alltför omfattande brandskador i lokalen.
3. Fäst sladd EKR 64-18 i uttag 8B. Denna sladd medföljer ej utrustningen och måste beställas separat ifrån Kina. Leveranstiden är mellan tre veckor och femton år.
4. Koppla in WGF-adaptern innan Ni slår på strömmen till apparaten. Vi är medvetna om att denna punkt borde ha kommit före punkt 2 men vi kan ju inte tänka på allt.
5. Om adaptern blinkar blått så betyder det att ett fel uppstått eftersom adaptern inte har någon lampa. För att undvika stötar när Ni tar loss den igen – använd gummihandskar eller be en bekant.
6. Montifiera överläggsvektorn i en 33-gradig vinkel mot hydroferrilspjället.
7. Se punkt 6.
8. Pröva att konlevera utgångsfippeln om Ni fortfarande har någon känsel kvar i kroppen efter punkterna 6 och 7.
9. Ta en paus – det har Ni förtjänat!
10. Sladden R3 skall fästas i uttaget Z14. Om apparaten inte har ett uttag Z14 – använd uttag Z15, men glöm inte att ändra beteckningen Z15 till Z14 med en tuschpenna.
11. Migrera inkommande data ifrån TWR-sensorn. Om apparaten inte reagerar så betyder det att Ni fått ett exemplar anpassad för den australiska marknaden. Byt ut exemplaret eller flytta till Australien.
12. Nu när Ni fått igång apparaten och den fungerar perfekt, så får ni inte glömma att

(här fattas nederdelen av pappret)

innan ni stänger av apparaten första gången, annars slutar den att fungera och garantin täcker inte detta. Ni har sammanlagt fem sekunder på Er att utföra ovanstående moment.
13. Om Ni har några frågor så kan Ni med fördel vända Er till vår supportservice via telefon. Telefonnumret står på en plastskiva monterad inne i apparaten. Kom ihåg att om apparaten öppnats av någon annan än en av oss auktoriserad servicetekniker så gäller inte garantin.

Inga kommentarer: