fredag 31 juli 2009

SKRIFTSTÄLLNING

Mina försök att inspirera andra människor till mer välskrivna skriftliga kommunikationer genom exempel fortsätter härmed.

Annonser:

Blyg manlig bibliotekarie söker en varm och generös kvinna för skogspromenader, stimulerande litterära diskussioner, frimärkssamlande samt inspelning av amatörporrfilmer för utläggning på nätet. Svar till ”Välutrustad” (avser webbkameran).

Bibliotek söker låntagare för stimulerande samvaro. Tyst och lugnt umgängesklimat. Genuint intellektuellt utbyte med ömsesidig respekt. Svar till ”Sjunkande besöksstatistik”.

Jag vill med denna kontaktannons skaffa mig färre vänner. Mitt privatliv är alldeles för uppbundet av kontakter med andra människor och bristen på ensamhet gör mig alldeles deprimerad. Vad jag helst av allt vill undvika är alla former av mänsklig kontakt för att få chansen att bara tänka på mig själv utan att behöva ta hänsyn till andra. Jag hoppas att alla som läser denna annons låter bli att kontakta mig och lämnar mig i fred. Svar till ”Adress saknas”.

Till salu. Boksamling – aldrig använd. Säljes på grund av platsbrist och ointresse. Kan eventuellt bytas mot motorcykel.

Säljes – sällsynta böcker och litterära rariteter. Garanterat äkta förstaupplagor och begränsade utgåvor. De vita klisterlapparna på böckernas försättsblad döljer endast stämplar ifrån bibliotek och förringar inte böckernas ekonomiska värde i någon nämnvärd grad. Bevis på säljarens äganderätt kan vid behov framställas.

Två biljetter till föredrag med Carolina Gynning säljes för en krona styck. Missriktad present erhållen av välmenande men okunnig flickvän. Kan eventuellt bytas mot biljetter till föredrag med en riktig författare.

tisdag 28 juli 2009

SKRIFTSTÄLLNING

Jag har ju med rätta fått beröm för min förmåga att uttrycka mig i skrift, vilket de flesta andra människor verkar ha svårt för (alltså - att andra människor har svårt för att skriva, inte att de har svårt för att jag är så mycket duktigare ... hm, fast ändå ...). Nåväl, stunden har nu kommit för mig att dela med mig till alla mindre lyckligt lottade medmänniskor. Jag kommer här att publicera olika typer av skrivelser som ni kan använda som underlag eller som utgångspunkt för era egna tafatta försök till skriftlig kommunikation, för att ge er lite hjälp på traven och för att förhindra att ni framstår som så värdelösa i författandets ädla konst som ni i själva verket är. Ni behöver inte tacka mig för denna filantropiska gest ifrån min sida – en rejäl ekonomisk kompensation är allt jag begär. En check säger mer än tusen ord ...


Gratulationsbrev till någon som fått Nobelpriset:

Broder!

Jag och alla mina vänner vill härmed framföra våra djupt kända gratulationer till den välförtjänta ynnest som vederfarits dig! Ett Nobelpris till dig har verkligen varit väntat sedan lång tid tillbaka.

Jag kan dock förstå i att du i denna stund av glorifierad upphöjdhet ändå kan känna en viss antiklimax över att du inte fick Nobelpriset i litteratur, vilket ju är det mest åtråvärda priset av alla. Att få Fredspriset är inte heller fy skam, trots att detta pris hittills tenderat att tilldelas tvivelaktiga personer utan någon som helst moralisk resning. Men med tanke på vilka personer som du vanligtvis umgås med, så kanske det inte stör dig så mycket att figurera i detta sammanhang. Det går dessutom kanske att stryka över ordet ”Fred” på ditt diplom och skriva dit ”Litteratur” istället utan att det märks ...

Jag önskar dig inget annat än de varmaste välgångsönskningar och hjärtliga gratulationer. Bara för att jag själv fick litteraturpriset förra året så finns det ingen anledning för dig att känna någon besvikelse eller avundsjuka. Ett Litteraturpris ger visserligen ett bättre bord på restauranger och fler sexpartners, men ett Fredspris kan säkert imponera på åtminstone några människor. Har jag hört ...

Än en gång – gratulerar och bättre lycka nästa gång!
NN


Klagomål till grannar:

Nu räcker det!

Alla vi boende i huset har fått nog av ert evinnerliga oväsen! Hela dagarna och nätterna hör man era ständiga gräl genom de tunna väggarna! Vi kan höra hur saker kastas, hur blodvite uppstår och allt om vilken slampa frun är. Vi vill inte tvingas lyssna på era meningskiljaktigheter längre – det här måste få ett slut! Vi vet ju alla att diskussioner aldrig leder någon vart, så det bäste vore om en av er tog livet av den andra så att det äntligen blir tyst i huset! Vi grannar har samlat ihop både vassa och trubbiga tillhyggen och ställt dessa utanför er dörr, så det är bara att gå lös på varandra med lite mer effektiva vapen ... Vi ser nu alla fram emot ett sista högljutt gräl, följt av gastkramande skrik, följt av total tystnad ...

Med vänliga hälsning
Grannarna