fredag 6 mars 2009

BIBLIOTEKSBUKTEN


Den amerikanska förlagsindustrin har nu upptäckt att det går att läsa amerikanska upphovsrättsskyddade böcker utan att behöva betala för det. Tydligen så finns det särskilda ställen där vemsomhelst kan skaffa sig en användaridentitet och sedan få tillgång till mängder av böcker och tidningar alldeles gratis! Dessa syndens nästen, administrerade av skumma, suspekta och perversa lagbrytare, kallas för bibliotek. De amerikanska förlagen kommer genast att inleda rättsliga åtgärder för att till varje pris förhindra att människor kan roa sig gratis.

torsdag 5 mars 2009

MAN ÄR BARA UNG TVÅ GÅNGER

Sluta behandla mig som en vuxen
Jag vill vara ung, oansvarig och knäpp
Jag har långt kvar till min sista suck, sen
Släpper jag Ungdomens grepp

Barnslig till sinnet, måhända naiv
Jag är väl ung, frisk och stark
Så ungdomligt idéfylld och kreativ
Pigg utan hjälp utav knark

Man är så ung som man känner sig
En tonåring utan tonårsproblem
Begeistrad av varje häftig ny grej
För evigt en lättsinnig bohem

Man är bara ung två gånger, gu’bevars
Ta chansen att va’ dum som ett spån
Ungdomar är från Venus, gamlingar från Mars
Vilken planet är jag ifrån ..?

onsdag 4 mars 2009

YTANS INNEHÅLL

Jag funderar på att börja blogga ...

Hittills så har jag ju bara skrivit konstruktiva och informativa debattinlägg om bibliotekens utsatta situation i dagens krassa samhälle, men jag hade tänkt spara mina bästa idéer till en kommande bok - en pamflett om civilisationens stelnade utvecklingskonventioner, en brandfackla i den fastfrusna kulturskymningen, en nidskrift om den moderna gemenskapens ruttnande kadaver till själsbildning - kort sagt, en jädrans kul bok ..!

Men eftersom det fortfarande finns läsare som hittar till denna sajt i jakt på lättköpta nöjen och simpel sjaskig tillfredsställelse, så måste jag ju skriva något annat här ...

Om jag skulle blogga som alla andra så måste jag ju beskriva mina innersta tankar och funderingar på ett inåtvänt och självupptaget sätt. Eftersom jag inte har några inre tankar, inget djup under den vackra ytan - så skulle det bli väldigt tomt här ... Tecknade serier är ju visserligen den högsta formen av intellektuellt manifesterade kulturyttringar, men jag kan inte fylla hela bloggen med Kafkas katt ...

Jag ska kanske skriva om kläder och mode? Men jag vet ju ingenting om mode, jag vet inte ens vad jag har för kläder på mig just nu och jag har inte tid att titta efter.

Eftersom jag kan skriva så lättsamt och underhållande om något så trist som bibliotek så kan jag säkert skriva trevliga saker om vadsomhelst. Om jag får en stor summa pengar av folk så kan jag skriva om deras produkter. T ex: Igår åt jag en hamburgare. Den var god.

Se? Briljant formulerat, inte sant? Vad får jag allt ifrån ...

Nå, nu har jag ju i alla fall lyckats fylla dagens inlägg med struntprat. Nu behöver jag inte hitta på något mer förrän i morgon. Om ni är nyfikna på vad jag ska skriva då, så är det ingenting emot vad jag är ...

måndag 2 mars 2009

MASKINER SKA LÄRA SIG VETA HUT

Ni har säkert ofta märkt att maskiner, apparater, mojänger och mekaniska prylar uppför sig underligt ibland. Fullständigt ologiska fel, överraskande haverier och oförklarliga driftstopp. Man skulle kunna tro att apparaterna medvetet slutar fungera bara för att jävlas med en ..!

Och det stämmer. Alla maskiner har ett inbyggt uppkäftighetschip som aktiveras slumpvis utan förvarning och utan förklaring. Chipet är inte tillverkat av människor utan skapas spontant och automatiskt i samma ögonblick som två olika tekniska pryttlar monteras tillsammans. Chipet går inte att ta bort och det går heller inte att inaktivera det.

När chipet känner för det, så ser den till att saker som apparaten gjort hundratals gånger förut vägrar göra igen. Maskinen avbryter sin verksamhet i sitt mest kritiska skede. Verktyget stänger av sig själv. Funktioner i mojängen försvinner spårlöst. Mackapären bestämmer sig helt enkelt för att sluta fungera.

Allt detta kan upplevas som *aningen* irriterande av användaren ...

Om man nu inte kan få bort chipet hur gör man då? Att ta apparaten till en reparatör hjälper föga eftersom han inte kan fixa problemet (vad han än påstår) helt enkelt därför att det finns inget problem att fixa. Maskinen fungerar ju perfekt förutom det faktum att den inte vill fungera ...

De flesta i det här läget ger upp och skaffar sig en ny likadan apparat som fungerar klanderfritt ända tills ni-vet-vad aktiveras.

Maskiner känner ingen fysisk smärta, så det är ingen idé att slå på den i ilska och frustration med knytnävar eller tillhyggen. En del av er har säkert prövat den taktiken. Jag har en teori, att istället för att bruka fysiskt våld så använder man sig av psykiskt - hån, ironi, spydigheter, sarkasmer och satir. Tala med apparaten på ett nedlåtande sätt, låt den veta hur värdelös den är - men gör det med ett leende och med ett mjukt tonfall. Apparaten kommer att bli förvirrad och kan inte hantera den tvetydiga informationen. I sitt förvirrade tillstånd kan det hända att den ofrivilligt börjar att fungera perfekt igen ...