torsdag 6 augusti 2009

SKRIFTSTÄLLNING

Även människor inom bokbranschen (kanske i synnerhet …) behöver hjälp med att formulera sig skriftligt – här är några exempel som med fördel kan användas.

Refuseringsbrev från förlag:

Kära NN!

Vi började läsa ert inskickade manus med stort intresse. Ett intresse som tyvärr avtog ju fler meningar vi läste. Det stod klart för oss tämligen omgående att ni helt saknar all nödvändig begåvning för att kunna skriva böcker. Det faktum att denna beskrivning passar in på de flesta som kallar sig författare nuförtiden påverkar inte vår bedömning av ert verk. Åtminstone vårt förlag har ambitionen att inte medverka till spridning av undermålig litteratur, även om de flesta andra förlag verkar tänka annorlunda.

Vad vi kan rekommendera er (förutom en hårklippning, enligt medsänt foto) är att antingen skicka ert manus till mindre nogräknade förlag (en lång lista medföljer detta brev) eller att börja blogga istället, om ni nu nödvändigtvis insisterar på att delge omvärlden era banala och ointressanta ståndpunkter.

Var vänlig och skicka inget mera material till oss. Chansen att ni någonsin (av en slump) skulle kunna uttrycka en intressant tanke i skrift förefaller obefintlig.

Med vänlig hälsning
Förlaget


Kära NN!

Vi har med nöje läst det bokmanus som ni haft vänligheten att tillsända oss. Vårt förlag skulle med glädje vilja ge ut denna roman. Men i dessa tider har ju all illegal nedladdning undergrävt all seriös produktion av kvalitetsböcker så det är ekonomiskt omöjligt för oss att fortsätta med bokutgivning. Vi kommer i fortsättningen att endast tillhandahålla serverutrymmen för bloggar och porrsajter. Om ni har för avsikt att övergå till något av dessa områden så kontakta oss igen.

Med vänlig hälsning
Fd förlaget