onsdag 3 juni 2009

DAGENS SKIVA



”Dancing after library hours” med Taylor Francis.

Disco. Ett ord som kan orsaka kalla kårar utefter ryggraden på de flesta normala människor. Man får dock inte glömma att några av de värsta låtarna gjordes av de skickligaste musikerna och sångarna.

Taylor Francis var dock inte en av dessa. Hon kunde bara med yttersta svårighet få fram läten, som med stor generositet och välvilja, kunde karakteriseras såsom sång.

Hon lanserades som The Disco Librarian eftersom hon i sin ungdom en sommar jobbat extra på ett skolbibliotek i Minneapolis. Samma sommar jobbade hon även som strippa på en sjaskig nattklubb, något som inte lyftes fram i samma utsträckning vid marknadsföringen av skivan.

Denna taktfasta låt, som handlar om vad personalen har för sig i biblioteket efter att det stängt, låg på topplistorna i hela världen våren 1979. Några fler hits blev det inte för Taylor Francis, men eftersom denna låt finns med på samtliga discosamlingsskivor som getts ut, så måste det ha blivit några kronor i kassan för henne.

Vart hon tog vägen efter att framgångarna tog slut har inte gått att få reda på. Rykten gör gällande att hon återvände till åtminstone en av de verksamheter hon utövade den där sommaren ...

Inga kommentarer: