måndag 18 maj 2009

JOBBKURS FÖR MISANTROPER

I höst startar Älgfors Universitet en yrkesförberedande kurs för de som vill söka sig till den cyniska arbetsmarknaden. Kursen är på 8000 poäng och vänder sig till humaniststudenter som läst humaniorakurser under några år och som nu känner sig mogna att ta sig an verklighetsbaserade faktiska realiteter. Syftet är att hjälpa dessa studenter att öva upp sina naturligt medfödda men uppfostringsförträngda färdigheter i själviskhet, egennyttig intolerans, beräknande människoförakt och drastiskt konkurrenstänkande. Efter kursens genomförande får studenterna chansen att visa upp sin nya kompetens inför potentiella arbetsgivare inom massmedia, bankväsendet, politiken, idrottsrörelsen och biblioteksbranschen.

Utbildningen omfattar bland annat övningar i desinformation, bruten kommunikation och skär lögn.
”Vi vill visa arbetsgivarna även inom den förment traditionella humanistiska arbetsmarknaden vilken nytta de kan ha av rena skitstövlar” säger Yvert Nedran, utbildningsledare vid Misantropfakulteten. ”Bland misantropkompetensen finns bland annat förmågan att ljuga folk rakt upp i ansiktet, att intrigera bakom andras ryggar och framförallt att med charm och falsk uppriktighet dölja sina verkliga avsikter. Misantropen är duktig på att se de verkliga sammanhangen, att se bortom floskler och att sätta de humanistiska perspektiven i sina rätta brutala sammanhang.”

Till hösten anordnas den första kursen med plats för sammanlagt arton studenter. Hittills har trettiotre miljoner sökande ifrån hela världen anmält sitt intresse för kursen.
”Det är inte omöjligt att vi kommer att uttöka antalet studieplatser” säger Yvert Nedran.

1 kommentar:

Kalmarbibliobloggen sa...

Jag vill också gå den kursen. Jag kräver företräde framför alla andra. Mina kvalifikationer är outstanding. / Waldorf II