fredag 16 oktober 2009

DETTA HÄNDE 16 OKTOBER

1651 – Den blivande kung Charles II flyr England, något som den blivande kung Charles III också kan ha i åtanke.
1815 – Napoleon Bonaparte åker på semester till ön Sankt Helena och upptäcker att han inte fått någon returbiljett.
1829 – Tremont Hotel i Boston invigs, det kallas för det första moderna hotellet i USA eftersom de lämnar en chokladmint på sängkuddarna åt sina gäster.
1834 – En eldsvåda utbryter i det engelska parlamentet när en ledamot somnar under en debatt och hans cigarr antänder de gamla torra träbänkarna.
1846 – Tandläkaren William Morton demonstrerar eter som ett nytt effektivt bedövningsmedel. Tyvärr så demonstrerar han på sig själv, så föreläsningen får hastigt avbrytas efter två minuter.
1925 – En skola i Texas förbjuder utlärning av Darwins evolutionslära. Något sådant skulle naturligtvis inte kunna hända idag.
1926 – Muhammed Nadir Khan tar makten i Afghanistan och utlovar hundra år av fred, frihet och välstånd.
1945 – Juan Perón blir diktator i Argentina och har att se fram emot att bli ihågkommen som en bifigur i en rockopera av Andrew Lloyd Webber.
1973 – Den norska Nobelpriskommittén tycker att fredspriset har en alldeles för allvarlig framtoning. De vill att priset i fortsättningen enbart skall ses som ett skämt, den förste pristagaren under den nya policyn blir Henry Kissinger.
1978 – Kardinal Karol Wojtyla utnämns till påve, han överväger att kalla sig för Georgus Ringus men bestämmer sig till slut för Johannes Paulus.
1992 – David Letterman sänder sitt 1700:e TV-program och upprepar några av sina skämt för 1700:e gången.

Inga kommentarer: