onsdag 29 april 2009

DAGENS SKIVA


”We sing the praise of our Head Librarian” med The Saint Bernard Academy Library Choir.

En av 60-talets mest överraskande hits var denna gospellåt ifrån den akademiska kören vid universitetet i Saint Bernard, Alaska. Det faktum att sången prisade inte Gud, utan dennes ställföreträdare på jorden, gjorde inte framgången mindre förvånande.

Låten kan synas vara en uppriktig hyllning till en uppskattad ledare, tills man läser det finstilta på skivomslaget. Där framgår att låten är skriven, arrangerad, dirigerad och producerad av en viss Constantine Crepe, som vid denna tidpunkt (1966) var Head Librarian vid The Saint Bernard Academy Library …

Efter framgången med denna låt splittrades kören i många olika riktningar – de flesta fortsatte med sin akademiska karriär, men en av sångerskorna bildade på 70-talet hårdrockgruppen Satan’s Mistress.

Herr Constatine Crepe själv, inspirerad av sin upphöjelse, satsade på en politisk karriär. Med sin självupptagenhet, misstänksamhet, snikenhet och kontrollmani var han en given presidentkandidat för det republikanska partiet i USA. Men Richard Nixon besegrade Crepe i en jämn intern kamp eftersom Nixon ansågs vara vackrare.

Besviken återvände Crepe till Saint Bernard Academy Library där han vägrat att lämna sitt arbetsrum sedan 1969.

Inga kommentarer: