fredag 6 februari 2009

VA' SKA BLOGGA FÖR NÄR MAN ÄNDÅ INTE FÅR HÖRA SNACKET EFTERÅT ..?

Dagens gästbloggare är Magnus Ögla.

Jag undrar hur mitt liv skulle ha gestaltat sig om jag hade sysslat med musik ..? Om jag hade fortsatt att kopiera David Bowie som jag gjorde på mina första skivor, istället för att långsamt förvandlas till en afterski-version av Thore Skogman …

Jag tror att förfallet började med låten ”IQ”. Efter den hitten blev det liksom oundvikligt att jag skulle satsa på schlager istället för rock.

Jag vill passa på tillfället att rätta ett fel som jag skrev i CD-häftet till min samlingsskiva ”Klassiska mästerverk”. Bruce Woolley som skrev originalversionen av ”IQ” var inte ena halvan av Buggles, han var ursprungligen en tredjedel av Buggles. Han lämnade bandet innan de släppte sin första skiva. Trevor Horn och Geoff Downes fortsatte som duo och fick en hit med ”Video killed the radio star” (som Bruce Woolley var med och skrev).

Skönt att detta blivit uppklarat! Jag vet att många legat sömnlösa över att detta fel fått kvarstå. Den Brutale Bibliotekarien t ex …

torsdag 5 februari 2009

TORSDAG

Fredag är veckans allra bästa dag
Då kan man skönja ett slut
Man behöver varva ned och därvidlag
Känns inget på fredagen akut
Men idag är det torsdag …

Fredag är som sagt en njutbar dag
Man kan stå ut med kollegors umgänge
Man vaknar och drar ett djupt andetag
”I morgon får jag sova länge”
Men idag är det torsdag …

Fredag är allt en attans bra dag
Helgen börjar klockan två
Man flexar ut utan löneavdrag
Av fritid ska livet bestå
Men idag är det torsdag …

onsdag 4 februari 2009

DEN ENFALDIGA BLOGGAREN


av JK Ardmon

Dagboken som chockat en hel värld! En praktiskt taget helsann skildring av en ung kvinnas hektiska liv som bloggare. Vilda fester och ändlösa shoppingrundor i stans alla modebutiker. Lyx, flärd, ekonomiskt oberoende, uppmärksamhet och uppskattning – hennes tillvaro var hård, slitsam och stressfylld. Men hon välkomnade utbrändheten – då fick hon mera att skriva om …

Finns även som talbok, inläst av Kristina Lugn.

tisdag 3 februari 2009

JUST SAY NO ...


Här är den senaste trenden inom bloggvärlden – att skriva så lite som möjligt. Det är helt ute med långa, välskrivna, uttömmande, faktaspäckade, intelligenta och tvetydigt formulerade inlägg.

Efter Twitter och Bloggy kom Nanoblogg där man bara får skriva ett ord åt gången. Nu lanserar din favoritsajt B.R.U.T.A.L. istället Nonoblogg – en blogg helt utan inlägg. Det sparar tid för både läsare och skribenter och tar ingen plats på datorservrar. Alla kan känna sig delaktiga! Man behöver inte skriva några inlägg och inte läsa några heller, man slipper hålla sig ajour med ungdomars festande och 50-åringars livskriser. De som är begränsat begåvade när det gäller att uttrycka sig, speciellt skriftligt, har nu fått ett forum som passar dem.

Aldrig förr har en blank sida varit så tilltalande ..!

måndag 2 februari 2009

VEM ..? HUR MÅNGA APOR ..?

Dagens gästbloggare skulle ha varit Alex Schulman, men det stupade på det faktum att ingen vet vem han är ...

HUR MAN TILLRÄTTAVISAR KOLLEGOR

Hur ofta händer det att dina kollegor gör fel? Att de missuppfattar, tar felaktiga beslut, förmedlar fel information eller beter sig allmänt korkat ..?

Förmodligen händer detta mig betydligt oftare än någon annan, men om du mot förmodan skulle råka ut för detta problem i ditt arbetsliv - hur gör du då? Låt mig, vis av erfarenhet som jag är, ge några tips.

1. Tveka inte att tillrättavisa dina kollegor offentligt, omgivna av oskyldiga förbipasserande. Detta ger intrycket att åtminstone en person i ledande ställning har koll på läget och inte är rädd för att ge lite konstruktiv kritik i all välmening. Sådant väcker respekt. För dig - inte för din urblåsta kollega.

2. Ibland räcker det med en vänlig avhyvling öga mot öga med missdåren ifråga. Se bara till att mötet filmas så att det kan läggas ut på YouTube o dyl.

3. Vissa människor (nu talar jag som vanligt om mig själv) är sällsynt begåvade när det gäller att formulera sig skriftligt. Om du har denna läggning, skriv ett långt brev till din felande kollega där du framhåller dennes brister i detalj. Se till så att alla ord i brevet är rättstavade, folk har en tendens att hänga upp sig på sådant istället för att ta till sig helheten ...

4. Skriv en insändare i lokaltidningen. Var noga med att få med namnen på alla inblandade och gärna foton också.

5. Se till så att Uppdrag Granskning eller Kalla Fakta gör ett inslag om din arbetsplats och vissa personers bristfälliga yrkesskicklighet. Här gäller det att överdriva ordentligt annars är inte TV intresserade. Försök att få med en aktuell vinkling i inslaget, t ex hedersmord, skönhetsoperationer, pedofiler eller symplektisk geometri.

Alla människor säger ju att de uppskattar ärlighet framför allt. Upp till bevis! Det säger sig självt att det är viktigare att korrigera felaktiga detaljer än att ta hänsyn till sårade känslor ...

söndag 1 februari 2009

BLONDIN BRUTAL

Dagens gästbloggare är Blondin-Biddi.

Jag fyller ju snart nitton - så här på ålderns höst kan det vara dags att se tillbaka och reflektera över vad jag har åstadkommit här i livet.

Jag har på min företagswebb ("blogg" låter ju så gammalmodigt, väldigt 2007) rekommenderat många fina produkter. Några har kritiserat mig för smygreklam men det stämmer inte alls. Att dessa produkttillverkare vill skänka mig pengar har inget med min blo ... företagswebb att göra! Är det inte beundransvärt att affärslivet vill ställa upp och stödja unga ambitiösa kvinnor som jag? Om moderaterna satt i regering så skulle det inte vara fult att tjäna pengar ... vadå - sitter moderaterna i regering ..? Ja, men det är ju "Nya moderaterna" ..!

Jag har startat en nätbutik ScruYou som säljer undermåliga produkter till överpriser ... eller om det var tvärtom ...

Jag har fått vara med i TV! Visserligen TV4 men i alla fall ...

Jag började studera till läkare den 8 januari.

Jag slutade studera till läkare den 9 januari.

Av alla kända kändisar som blivit kända på att vara kända är jag den kändaste!